Ella Hurskainen - oman tyylin luottovaatteet ja 6 neuvoa designvaatteiden ostamiseenTyyli on syvällinen asia.

Ella Hurskainen, joensuulaislähtöinen tuore helsinkiläinen, työskentelee kokopäiväisesti kotimaisen designin parissa. Hän on yksi Designkaverit-yhteisön perustajista ja Jyväskylän Designtori -tapahtuman tuottajista. Vapaa-ajallaan Ella harrastaa ulkoilua, kirppareilla- ja putiikeissa kiertelyä sekä fiilistelyä. Ellan kanssa juttelimme Designkavereista, kotimaisen designin hankinnoista sekä oman tyylin luottovaatteista.


Kuvaile tyyliäsi kolmella sanalla.

Mukava, leikkisä (värikkyys) ja fiilispohjainen (vaihtelu).


Jos tyylisi olisi yksi asu, millainen se olisi?

Tykkään iloisista ja värikkäistä hyvän mielen asuista. Jos tyylini olisi yksi asu, se olisi iso ja värikäs, väljä mekko, maiharit, panta sekä klipsukorvikset.Designkaverit - yhteisö kotimaisen designin kavereille


Designkaverit on yhteisö kaikille kotimaisen designin kavereille. "Meille tärkeää on kotimaisuus sekä vastuullinen kuluttaminen. Järjestämme kotimaisen designin pop up-kauppoja ympäri Suomen, ja jaamme meijän somekanavissa kotimaisen designin ilosanomaa esimerkiksi vinkkejä brändeistä, putiikeista ja tapahtumista, meijän omia kotimaisen designin suosituksia sekä arkea designyritysten takana", Ella kertoo Designkaverien toiminnasta.


Ella itse vastaa työssään juuri sosiaalisen median työskentelystä. Lisäksi hänen työpöydällään ovat muut visuaaliset tehtävät esimerkiksi kauppojen tilasuunnittelu sekä erilaisten tapahtumien kuten kirpparien ja workshoppien järjestäminen. Designkaverit on pieni kolmen hengen yritys, joten hommia tehdään pääosin yhdessä koko porukalla.


Kun kysyin, mikä Ellan työssä on parasta, hän vastasi sen, että ylipäätään saa tehdä tätä työtä. "Oon niin innoissani, että voin tehdä tällaisen asian parissa töitä. Saan paljon iloa myös kakisita designkavereista. On ihmeellistä, miten moni ihminen on innostunut meijän itsekeksimästä jutusta", kuvailee Ella kiitollisuuttaan työtään kohtaan.


Designkaverit pursuavat iloa ja inspiraatiota. Valinta on tullut luonnostaan. Ella kokee itsekin olevansa iloinen tyyppi: "Haluan olla aito oma itseni ja levittää hyvää, positiivista mieltä ympärille. Ei me suunniteltu, että Designkaverit on iloinen yhteisö. Siitä vain tuli meijän juttu."


Ella kokee paljon inspiraatiota pienistä kotimaisista brändeistä, joiden takana työskentelee aitoja ihmisiä omien unelmiensa parissa. Designkaverien kautta hän jakaa näitä tarinoita mielellään eteenpäin. "Halutaan luoda positiivinen ilmapiiri ja tuoda vastuullisen kuluttamisen teemoja esiin samaistuttavasti ja ymmärrettävästi. Aiheeseen liittyy paljon haasteita, ikäviä asioita ja ongelmia, eikä myö itsekään tiedetä kaikkea. Halutaan kuitenkin oppia koko ajan lisää ja yhdessä pohdiskella näitä asioita", Ella kuvailee.Kotimainen design - vinkit aloittelijalle


Ellan innostus kotimaista designia kohtaan heräsi Jyväskylän Tiimiakatemian opintojen aikana. Ensimmäinen sysäys oli, kun Ella pääsi avustamaan Jyväskylän Designtorille. Takahuoneella kahvinkeiton lomassa hän tapasi tyyppejä merkkien takana. Se teki Ellaan vaikutuksen: "Voin ostaa tuotteita, joista tiedän kuka ne on suunnitellut ja tehnyt."


Ihailen itse useitakin kotimaisia designbrändejä. Tällä hetkellä oma taloudellinen tilanne sallii vain hyvin harkittuja ja harvoja designhankintoja. Kysyin Ellalta, mitä hän sanoisi neuvoksi muille samassa tilanteessa oleville: Miten kotimaisen designin hankinnoissa kannattaa lähteä liikkeelle? Miten voi varmistaa, että sijoituksesta tulee pitkäaikainen lempivaate?


6 neuvoa kotimaisten designvaatteiden ostamiseen

  1. Tutustu brändeihin. // Tutustu rauhassa kotimaisten designvaatteiden tarjontaan esimerkiksi Weecosissa. Voit kysyä brändivinkkejä myös Designkavereilta. Kun tietää tarjonnan, on helpompi tunnistaa itselle mieluiset merkit ja tuotteet.

  2. Opettele tuntemaan oma tyyli. // Jotta arvokas designvaate palvelee käytössä ja sitä tulee oikeasti pidettyä, on omasta tyylistä hyvä olla selkeä käsitys. Katso neuvoja Tyylipuheen oppaasta Oman tyylin tunteminen tai tutustu jyväskyläläisen Herttalan tyylipalveluihin. Psst. Myös kaverin kanssa voi käydä läpi vaatekaappia.

  3. Tunnista omat arvot. // Kun itselle tärkeät asiat ovat kirkkaana mielessä, on helpompi ostaa arvopohjaisesti. Omien arvojen mukaisiin hankintoihin muodostuu usein vahvempi tunneside, ja niistä tulee pidettyä paremmin huolta. Katso Outi Les Pyyn live arvopohjaisesta ostamisesta.

  4. Harkitse hankintaa huolella. // Designtuotteiden mallistot eivät päivity kovin tiuhaan, joten usein klassikoita voi huoletta harkita pidempäänkin. Kun valinnan tekee huolella, tulee siitä todennäköisemmin pitkäikäinen luottovaate.

  5. Ajattele ostos sijoituksena. // Ostohetkellä desginvaate saattaa tuntua kalliilta. Usein laadukkaat vaatteet ovat käyttökelpoisia pitkään ja pitävät arvonsa hyvin, joten niillä on usein myös jälleenmyyntiarvoa.

  6. Kokeile etsiä designvaatteita käytettynä. // Huolellisesti valmistetut tuotteet ovat niin laadukkaita, että ne kestävät hyvin käyttäjältä toiselle.Oman tyylin luottovaatteet


Ella kertoo, että hänen oma tyylinsä on tullut yhä selkeämmäksi. Oman tyylin tunteminen on ollut Ellalle omanlaisen pukeutumisen löytämisen lisäksi myös itseensä tutustumista ja omannäköisen elämän rakentamista. Hän on alkanut löytää itselleen mielekkään tavan toimia monilla elämän osa-alueilla kuten työelämässä ja harrastuksissa. "Tyyli on syvällinen asia. Se vaatii rohkeutta ja itsevarmuutta olla oma itsensä", Ella kuvailee prosessiaan.


Myös oman tyylin luotto- että lempivaatteiden määrittely on auttanut Ellaa hahmottamaan tyyliään. "Luottovaatteet ovat miulle eri asia kuin lempivaatteet", Ella kertoo. Luottovaatteet ovat hänelle simppeleitä perusvaatteita, joita tulee käytettyä joka viikko. Ellan omia luottovaatteita ovat muun muassa valkoinen pellavakauluspaita, R/H:n Mickie-mekot, joita hän kuvailee omiksi turvavaatteikseen, musta tikkitakki sekä muut äidin hänelle valmistamat vaatteet. Lempivaatteet Ellalle taas ovat usein värikkäämpiä, statement-tyylisiä vaatteita.


Lue Tyylipuheen opas luottovaatteista - Oman tyylin kulmakivet.


Kotimaiset designvaatteet ovat omassa vaatekaapissani ihana yhdistää esimerkiksi itse valmistettuihin vaatteisiin tai kirpputorilta tehtyihin löytöihin. Ellan pukeutuminen ja vaatteiden yhdistely on ihanan luovaa ja värikästä. Hän kertoo saavansa inspiraatiota pukeutumiseen Instagramista, tyylijutuista kiinnostuneilta ystäviltään sekä muilta ihmisiltä kaduilla ja ympäristössä.


"En ollut koskaan pitänyt aiemmin tätä yhdistelmää, joka miulla on tänään päällä. Kokeilin näitä vain päälle ja se näyttikin hyvältä", kertoo Ella haastattelupäivän asustaan, jossa hän on yhdistänyt R/H:n kirjavan tunikan yksinkertaiseen keltaiseen mekkoon. Ella suosittelee jokaiselle asujen sovittamista huvin vuoksi ja omaksi iloksi. "Kokeilen päälle usein uusia ja yllättäviäkin yhdistelmiä", Ella kertoo omista hetkistään vaatekaappinsa parissa. "Ja aina kannattaa ottaa valokuva talteen uusista, kivoista asuyhdistelmistä."Mikä on pitkäikäisin vaatteesi?

Vanhin vaatteeni on R-collectionin anorakki, jonka äiti ostanut kirpparilta. Olen omistanut sen lähemmäs 10 vuotta. Toinen pitkäikäinen vaatteeni on isoäidiltä saamani Marimekon raitapyjama, joka on ollut käytössäni nyt jo useita vuosia.


Artikkelin kuvat: Ellan kotialbumi


Seuraa Ellan värikästä arkea ja pukeutumista

@ellahurskainen


Jos kaipaat asuinspiraatiota, suuntaa

@paivanlook


Löydät Designkaverit

www.designkaverit.fi

@designkaverit308 views