Elsa Hietanen - brändimuotoilija ja Tyylipuhetta Median perustajaOman tyylin rakentamisessa ja omien unelmien saavuttamisessa on paljon samaa: kaiken lähtökohtana on itsensä, toiveidensa ja tarpeidensa tunteminen.

Elsa Hietanen on vaatetusalan koulutuksen saanut brändimuotoilija ja Tyylipuhetta Median perustaja. Elsa on visuaalinen nautiskelija ja introvertti fiilistelijä, joka visioi, innostuu ja luo uutta. Tyylipuheen Elsa perusti rakkaudestaan vaatteisiin ja halustaan vaikuttaa kestävän pukeutumisen parissa.


Kuvaile tyyliäsi 3 sanalla.

Minimalistinen ja yksinkertainen, mutta runsas.


Jos tyylisi olisi yksi asu, millainen se olisi?

Jos tyylini olisi yksi asu se olisi suorat villakangashousut, poolo, kauluspaita ja pitkä villakangastakki. Mielestäni paras asu on sellainen, jonka olemassaolon unohtaa päivän aikana.Univormupukeutuminen


“Useinkaan ihmisen haaste oman tyylin rakentamisessa tai yleisestikin elämänvalinnoissa ei ole vaihtoehtojen puute, vaan valinnan vaikeus.”


Univormuajattelu on Elsan rakentama pukeutumisjärjestelmä, joka tuo omaan tyyliin selkeyttä. Se auttaa keskittymään pukeutumisen inspiraatiotulvan ja sesongittain vaihtuvien trendien hallitsemisen sijaan itselle mieluisiin ja voimaa tuoviin vaatteisiin ja asuihin.


Yksinkertaisuudessaan univormupukeutuminen tarkoittaa itselle mieluisten turva-asujen eli univormujen muodostamista oman tyylinsä perustaksi. Univormuajattelua voi hyödyntää joko kausiluontoisesti tai koko oman tyylin määrittelemiseen.


Elsa itse kokee, että univormuajattelu on auttanut häntä selkeyttämään omaa tyyliä ja löytämään lisää iloa ja voimaa päivittäisestä pukeutumisesta. Kun tietää joka päivä, että vaatekaapista löytyy mieleinen ja hyvännäköinen yhdistelmä seuraavalle päivälle, vapauttaa se niin aikaa kuin vaivaakin.


Suurin oivallus, jonka Elsa näkee univormuajattelun kautta saaneensa, on se, että oman tyylin ei tarvitse olla kaikkea. Oman tyylin ei tarvitse noudattaa viimeaikaisia trendejä, olla täynnä yllätyksellisyyttä ja vaihtelua tai mukautua tiettyyn muottiin. Tärkeintä on, että oma tyyli tuntuu itselle mieluisalta ja toimii omassa elämäntilanteessa.


Lisää univormuajattelusta löydät Tyylipuheen oppaasta.Oman tyylin tunteminen on matka itsensä tuntemiseen


“Sulla on niin selkeä oma tyyli.” Näin sanottiin Elsalle vuonna 2017. Kuitenkaan vielä silloin Elsalle itselleen oma tyyli ei tuntunut kirkkaalta. Siitä alkoi tiedostava matka itsensä ja oman tyylinsä tuntemiseen.


Toinen muutoksentekijä koettiin vuonna 2019, kun Elsa sai paikan Vuoden Nuori Suunnittelija -kilpailun finaalissa. Hän tuli ensimmäistä kertaa tilanteeseen, jossa täytyisi vakuuttaa muut selkeällä omalla visiolla ja tulevaisuuden suunnitelmalla. Voitto jäi saavuttamatta, mutta jotain vielä tärkeämpää käynnistyi kilpailuprosessissa: oman urapolun suunnan kirkastaminen ja ammatti-identiteetin rakentaminen.


Nämä prosessit yhdessä ovat tuoneet Elsan tähän pisteeseen, jossa ensimmäistä kertaa elämässään hän kokee omat päämääränsä selkeinä. Matkan varrelle on mahtunut monenlaisia kokeiluja sekä niiden reflektointia, tietoista itseensä tutustumista ja epäonnistumisia.


Elsa ajatteleekin, että tyyli eli mieltymys pukeutumiseen sekä persoona eivät ole lopulta kovin kaukana toisistaan. Oman tyylin rakentamisessa ja omien unelmien saavuttamisessa on paljon samaa: kaiken lähtökohtana on itsensä, toiveidensa ja tarpeidensa tunteminen.


Pukeutuminen ei ole vain ulkoista ilmaisua, vaan parhaimmillaan vaatteiden kautta luodaan olemus, joka tuntuu mukavalta ja omalta, on saumattomassa yhteydessä omaan persoonaan ja viestii itselle tärkeistä asioista.Vaaterakkaus


Elsa toivoo, että jokainen voisi löytää itselle mieluisan tavan pukeutua. Hänen mukaan oman tyylin tunteminen ei ainoastaan tuota hyvää oloa ja helppoutta yksilön arkeen ja päivittäiseen pukeutumiseen, vaan sillä on myös laajemmat hyödyt.


Kun löytää iloa omista vaatteistaan ja pitää niistä hyvää huolta, tekee se paljon hyvää ympäristölle: luonnonvaroja säästyy ja kuluttamisen tahti hidastuu. Tätä on vaaterakkaus, josta Elsa paljon Tyylipuheen kautta puhuu. Parhaimmillaan vaaterakkauden leviämisellä voidaan saada aikaan asennemuutos vaatteita ja kuluttamista kohtaan.


Mikä on pitkäikäisin vaatteesi?

Pitkäikäisin vaatteeni on todennäköisesti Marimekon puna-valkoinen pallopaita. Hankimme ystäväni kanssa sellaiset samaan aikaan, minä punaisen ja hän sinisen, kun olimme ehkä 12-vuotiaita. Nykyään paita on minulla tosin jo yöpaitana. Vanhin arkivaatteeni, joka on edelleen käytössä on vuonna 2013 Tallinnan Pull&Bearista ostamani valkoinen neulepaita.Verkostoidu Elsan kanssa

Elsa, Brändimuotoilija (verkkosivut)

Instagram | LinkedIn

256 views