Melina Tervomaa - rohkeutta ja väriä pukeutumiseen, varmuutta omaan tyyliin"Harakka tykkäisi mun vaatekaapista."

Melina Tervomaa tekee päivät analyyttista työtä tilastollisena ohjelmoijana sekä tiiminvetäjänä. Vapaa-ajallaan hän päästää valloilleen pirteän ja rönsyilevän persoonansa sisustamisen ja pukeutumisen sekä estetiikan tutkiskelun parissa. Melinan pääharrastus on hänen Instagram-tilinsä, joka kuplii luovuutta, iloa sekä värikkäitä vaatteita.


Kuvaile tyyliäsi kolmella sanalla.

Värikäs, naisellinen ja trendikäs.


Jos tyylisi olisi yksi asu, millainen se olisi?

Se olisi ehdottomasti jonkinlainen setti, jossa ylä- ja alaosa tehty samasta kankaasta tai värikäs jakkupuku. Asuun yhdistäisin platform/chunkey-tennarit, valkoisen t-paidan, kultaiset korut sekä crossbody-laukun. Unohtamatta tietenkään kokonaisuuteen sopivaa meikkiä ja värikkäitä kynsiä.Rohkea pukeutuminen, värikäs vaatekaappi


Kuten Melinan tyyli, on hänen vaatekaappinsa myös värikäs. Tai vaatekaappi on Melinan kohdalla melko vaatimaton ilmaisu, koska hänen vaatteensa ovat saaneet ruhtinaallisen huoneen. "Koska tilaa on runsaasti, vaatteitakin mahtuu paljon", Melina kuvailee. "Vaatehuoneeni on usein myös aika sotkuinen. 'The chair' on mulla 'the floor'", Melina jatkaa nauraen.


Melinan vaatehuoneessa on vain vähän tavanomaisia vaatteita. Hän kuvailee vaatehuoneessaan olevan paljon rohkeita vaatekappaleita, joita moni muu ei käyttäisi. Tällaisia ovat muun muassa hapsutakit sekä kimaltavat paljettuhousut ja -hameet. "Harakka tykkäisi mun vaatekaapista. Se on värikäs, kimaltava, pörröinen, iso ja sisältää paljon kuoseja", Melina kiteyttää.


Värikkään ja rohkean vaatekaapin kulmakivet ovat Melinan mukaan hyvin samankaltaiset kuin minkä tahansa muunkin vaatekaapin: valkoinen t-paita ja kauluspaita, laadukkaat farkut ja tennarit, nahkatakki, bleiseri (mitä kirkkaampi, sitä upeampi), kiva neule sekä mekko, joka soveltuu niin arkeen kuin juhlaan. Näiden perustuotteiden ympärille on mahdollista luoda juuri omanlainen vaatekaappi.


Lue Tyylipuheen opas: Oman tyylin kulmakivet.Jos haluaisi käyttää enemmän värejä osana pukeutumistaan, Melina lähtisi liikkeelle värikkäästä käsilaukusta tai neuleesta, jonka voisi yhdistellä lukuisilla eri tavoilla. Kolmas vaihtoehto olisi värikäs, mahdollisesti kuvioitu mekko. "Mekkoja löytyy laidasta laitaan ja aivan varmasti jokaiseen makuun", Melina vinkkaa.


Vaikka Melina rakastaa värejä, on hänelläkin inhokkinsa: violetti. Melina kertoo, että pukeutumisessa hän suosii kirkkaita pää- ja välivärejä erityisesti oranssia, vihreää sekä kirkasta vaaleanpunaista. "Hailakan roosaa en käytä. Sen kyllä huomaa, milloin väri ei itselle sovi." Sisustamisessa Melina taas suosii pehmeitä, murrettuja roosan ja vihreän sävyjä: "Pidän sisustuksemme rauhallisempana, kun taas pukeutumisessa all in."Kuinka löytää oma tapa pukeutua värikkäästi?


Melina kertoo aiemmin matkineensa muita sosiaalisessa mediassa: "Jos näin jotain, ajattelin, että mun on saatava toi mun vaatekaappiin." Hän kuvailee tärkeän muutoksen tapahtuneen omassa ajatusmaailmassaan. Nykyään hän inspiroituu, mutta suodattaa kaiken sopivaksi omaan vaatekaappiinsa sekä tyyliinsä. "On niin helppo mennä sekaisin siitä, että tykkäänkö tästä, koska joku muu tykkää, vai koska itse tykkään", Melina kiteyttää somen vaikutusten haasteen ja jatkaa: "Pitää vaan luottaa omaan intuitioon ja keskittyä sellaisiin vaatteisiin, joissa tuntee itsensä hyväksi ja itsevarmaksi. Ne on niitä vaatteita, jotka myös pysyy vaatekaapissa pisimpään."


Melina etsii inspiraatiota lähinnä Pinterestistä ja Instagramista. Instagramissa hän seuraa ihmisiä ja heidän asukuviaan. Tällaisia henkilöitä ovat esimerkiksi Maria Veitola, Janita Autio, Enni Koistinen, Janka Polliani sekä Emili Sindlev. Pinterestissä Melina selaa mielellään katumuotikuvia: "Katumuotikuvista voi löytää överiyhdistelmiä, joista voi napata mielenkiintoisia ideoita omaan tyyliin."


Tyyli on matka ja jatkuvassa muutoksessa, kuten elämäkin. Melina näkee, että monet asiat vaikuttavat tyyliin kuten elämäntilanne ja taloudelliset mahdollisuudet. Melinan omalla tyylimatkalla hänen vaatetusalan opinnot käynyt äitinsä on ollut iso vaikuttaja muodista kiinnostumiseen. "Tällä hetkellä olen tosi tyytyväinen omaan tyyliin, mutta olen avoin sen kehittymiselle oman elämäni mukana. Värikkyys ja rohkeus tuskin täysin katoaa tyylistäni koskaan", pohtii Melina.


Melinan vinkit rohkeampaan pukeutumiseen:

  • Keskity vähemmän muihin ja enemmän omiin mieltymyksiin.

  • Pukeudu vaatteisiin, jotka istuvat ja tuovat itsevarmuutta. Älä tuijota liikaa kokolappua.

  • Se, että on jonkun ikäinen tai näköinen ei määritä, mitä voi pukea päälleen. Pukeudu juuri haluamallasi tavalla.

  • Kokeile rohkeasti värien lisäämistä vaatekaappiin ja pukeutumiseen. Värit tuovat yleensä vain positiivista huomiota ja hymyn huulille. Vinkkinä vastavärit!

  • Ei kannata lokeroida itseään yhteen tiettyyn tyyliin, vaan löytää oma tapansa määritellä oma tyylinsä. Kontrastit tekevät asusta mielenkiintoisemman.

  • Muista asusteet! Ne tekevät asusta kokonaisen.

  • Myös hiustyylin, meikin ja kynsien avulla voit tuoda omaa personaasi esiin.Varmuutta omaan tyyliin. Miten välttää hutiostokset?


Yksi Melinan lempiaiheista on puhua siitä, miten oman tyylin tuntemisen sekä tiedostavamman kulutuskäyttäytymisen kautta voi välttää hutiostoksia vaatehankinnoissa. "Kiinnitän nykyään paljon enemmän huomiota tuotteen materiaaleihin ja siihen, miten vaate istuu. Aiemmin esimerkiksi kaikki neuleeni kulahtivat heti, mutta nykyään osaan katsoa, että ostamani neulepaidat sisältävät tarpeeksi luonnonmateriaaleja kuten villaa, kašmiria tai puuvillaa."


"Tilaan paljon vaatteita netistä. Se on niin helppoa. Aiemmin olin aika pahassa vaatteiden ostokierteessä, mutta olen onneksi päässyt siitä vähitellen irti", Melina kertoo matkastaan kohti harkitumpia vaatehankintoja. Hänen mukaansa netistä ostaminen lisää riskiä hutiostoksille, ja pahimmillaan tilaamaansa vaatteeseen on voinut jo kyllästyä, kun se saapuu kotiin. "Olen tehnyt itselleni säännön: en saa ostaa himoitsemaani vaatetta heti. Nukun nykyään vähintään yön yli ja vielä parempi on, jos maltan viikon ajan harkita", Melina kuvailee.


Melina kertoo olevansa nopea innostuja trendien ja uusien ideoiden suhteen. Usein innostus kuitenkin myös laantuu helposti. "Sijoittaminen kalliimpiin tuotteisiin on hillinnyt impulisiivisuuttani. Kun joudun harkitsemaan ostosta sekä säästämään rahaa sitä varten, tulee hutiostoksia huomattavasti harvemmin. Myös vaalin ja huollan arvokkaita tuotteita eri tavalla."


Ostohetkellä Melina suosittelee aina miettimään, sopiiko hankinta yhteen olemassa olevien vaatteiden kanssa. On paljon viisaampaa ostaa vaatekaappia täydentävä osa kuin erillinen kokonainen asukokonaisuus. "Pukusetit ovat siksi tosi hyviä! Minusta ne tuovat rajattomasti mahdollisuuksia yhdistelyyn", Melina innostuu. Toinen tapa varmistua hyvästä arkivaatehankinnasta on ajatella, haluaisiko laittaa vaatteen heti yllensä: "Jos vielä 2 viikon päästä vaate on laput kiinni muovipussissa, on todennäköistä, ettei se tule käyttöön ollenkaan."Mikä on pitkäikäisin vaatteesi?

Minulla on joitain muistovaatteita kuten YO-mekko 10 vuoden takaa. Lisäksi on paljon mekkoja, jotka ovat noin 5 vuotta vanhoja. Mekkomalli, josta pidän, on midi-mittainen ja sopivan väljä, ja joka sallii siten vartalon muutokset paremmin. Mutta ehkä tärkein pitkäikäinen vaatteeni on noin 4 vuotta vanhat vihreät leveälahkeiset, korkeavyötäröiset housut. Voisin käyttää niitä vaikka joka viikko, ja haluaisin samat housut myös muissa väreissä, jos se olisi mahdollista.


Artikkelin kuvat: Melinan kotialbumi


Seuraa Melinan rohkeaa ja värikästä pukeutumista

@melinanvaatehuone

382 views