TYYLIPUHETTA_web_Elsa Hietanen_2.jpg

UNIVORMU-

AJATTELU

Pukeutumisjärjestelmä
Rakenna oman tyylin univormut - 5 vaihetta

 

Univormuajattelu helpottaa päivittäistä pukeutumista ja oman tyylin tuntemista. Univormupukeutuminen syventää suhdetta omiin vaatteisiin ja auttaa rakentamaan vaatekaapin kestävällä tavalla.

UUTTA! Univormuajattelu on nyt myös verkkokurssin muodossa.

UNIVORMU

Univormu on luottoasu, joka sopii sinulle, kuvastaa tyyliäsi ja toimii tämänhetkisen elämäsi tilanteissa.

Univormuajattelussa et keskity enää niin paljon siihen, mitä kaikkia vaihtoehtoja on ja mitä uutta tarvitset, vaan millainen juuri sinun tyylisi on ja miten hyödynnät omia vaatteitasi sen toteuttamisessa.

Univormupukeutumista voi hyödyntää oman tyylin perustana, mutta on vaivattomasti sovellettavissa helpottamaan uuteen kauteen siirtymistä. Oman tyylin univormujen rakentaminen toimii erinomaisesti yhteen esimerkiksi kapselipukeutumisen ja kausipukeutumisen kanssa.

TYYLIPUHETTA_univormu_pukeutuminen.JPG

OPAS

OPPAASTA

Univormuajattelun ei ole tarkoitus sitoa sinua ja tyyliäsi vain yhteen asuun, jos et halua sitä. Sinä päätät, miten monta univormua rakennat ja miten usein niitä päivität.

Voit siirtyä oppaassa haluamaasi kohtaan helposti seuraavan valikon kautta.

TYYLIPUHETTA_web_Elsa Hietanen.jpg
Rakenna oman tyylin univormu
 

1. INSPIRAATIO

Maailma on täynnä tyyli-inspiraatiota, jota näemme päivittäin Instagramissa, Pinterestissä, aikakausilehdissä, blogeissa, TV:ssä ja kadulla. Kun lähdet rakentamaan oman tyylisi univormuja, kerää inspiraatiota kohdennetusti. Ajattele arkeasi, tyyliäsi ja olemassa olevaa vaatekaappiasi: Millainen pukeutuminen inspiroi sinua nyt?

>>> Rakenna tyylin inspiraatiotaulu eli moodboard. Voit tehdä sen käsin, digitaalisesti tai luomalla kansion esimerkiksi Pinterestiin. Valitse korkeintaan 10 valokuvaa.

VINKKI // Voit rakentaa moodboardin inspiraatiosta joko tulevaan vuodenaikaan tai ajatellen koko tyylisi perustaa.

 

2. OMAT VAATTEET

Kun olet saanut inspiraatiotaulusi valmiiksi, tarkastele ja anylsoi valitsemiasi kuvia. Mitä elementtejä kuvissa toistuu? Yritä löytää sanoja, joilla kuvailisit kuvien tyyliä. Voit ajatella asujen tunnelmaa, siluetteja ja istuvuutta, materiaaleja sekä värejä.

>>> Käy läpi omat vaatteesi. Poimi inspiraatiotaulusta elementtejä, joita jo löytyy vaatekaapistasi. Pohdi, mitä vaatteita ja asusteita haluaisit tuoda osaksi univormujasi.

VINKKI // Jos osa vaatteistasi on kausisäilössä, käy myös ne läpi.

 

3. UNIVORMUT

Omien vaatteiden läpikäynnin jälkeen on aika muodostaa univormut. Palaa tarvittaessa inspiraatiotauluusi ja luo vaatteista nopeita yhdistelmiä sängyn päällä / lattialla / henkarissa. Univormujen on tarkoitus toimia oman elämäsi tilanteissa, joten muista olla realistinen.

>>> Yhdistä valitsemiasi vaatekappaleita ja koosta 1-5 kpl oman tyylisi univormuja.

VINKKI // Moni kohtaa arjessaan erilaisia tilanteita, jotka vaativat erilaista pukeutumista. Voit koostaa erikseen esimerkiksi työ- ja vapaa-ajan univormut.

 
TYYLIPUHETTA_web_univormu.JPG

4. KOKEILU

Kun kaikki univormut on rakennettu, on aika kokeilla asut yllesi kokonaisuudessaan. Fiilistele, mitä asut saavat sinut kokemaan. Tuntuvatko univormut omalta?

>>> Pue univormut yksitellen yllesi. Kokeile asusteilla ja kengillä. Tee tarvittaessa muutoksia ja hio asuista mieluisat.

VINKKI // Jos olet huonolla tuulella, ei vaatteiden kokeilu tunnu hyvältä, vaikka asu olisikin mieluisa. Pyri tekemään tämä vaihe, kun olet positiivisessa mielentilassa.

 

5. KIRJAUS

Tallenna rakentamasi valmiit univormut itsellesi muistiin. Jos kirjaat univormut ylös, voi merkintä olla esimerkiksi muodossa: "yläosa + alaosa + asusteet (väri tai materiaali)". Voit vaihtoehtoisesti ottaa univormusta kuvan puhelimeesi, jolloin pystyt helposti palauttamaan asun mieleesi.

>>> Kirjaa valmiit univormut itsellesi ylös, jotta muistat palata niihin.

VINKKI // Jos vaatesäilytyksesi mahdollistaa, voit jättää univormusi selkeästi esille ja nähdä, miten ne soveltuvat päivittäiseen käyttöösi.

 

LOPUKSI

Muista ottaa suunnittelemasi univormut käyttöön ja nauttia valmiiksi rakennetuista asuista! 

Univormuajattelun ei tarvitse kahlita sinua näihin yksittäisiin asuihin, vaan parhaimmillaan ne toimivat luovuutesi lähtökohtana: yhdistele univormun osia keskenään tai vaihtele univormun vaatekappaleita eri väreihin ja kuoseihin. Huomaa, että voit milloin tahansa päivittää ja uudelleenrakentaa univormusi.

Olethan tilannut jo Tyyliuutiset?

Saat kerran kuussa lisää tukea, ideoita ja vinkkejä oman, kestävän tyylisi rakentamiseen ja päivittäiseen pukeutumiseen.